חפש בבלוג זה

יום חמישי, 22 ביוני 2017

שמן קלנדולה- הכינו בעצמכם


מי לא מכיר את הקלנדולה?!
זהו השמן המפורסם שמטפל בכל בעיות העור!
הוא מאוד מרפא את העור מכל פצע, שריטה ותפרחת, מרגיע רגישויות ומחלות עור, מפחית דלקות, מגמיש את העור, מטפח והרשימה עוד ארוכה.
תמצאו אותו במשחות, קרמים ושמנים טיפוליים רבים.
ממש עכשיו אני הולכת ללמד אתכם איך להכין את שמן קלנדולה לגמרי בעצמכם!

צפו בסרטון הבא (הוראות כתובת מצורפות בהמשך):


כל מה שתצטרכו: פרחי קלנדולה ושמן שקדים.

אופן ההכנה:
מכניסים את פרחי הקלנדולה לתוך צנצנת נקייה ויבשה עד שהצנצנת מלאה לחלוטין בפרחים.
תוכלו להשיג את פרחי הקלנדולה כשהם מיובשים, בבתי טבע רבים ובחנויות תבלינים.
לאחר שהצנצנת מלאה, נוסיף שמן שקדים עד מלוא הצנצנת.  תוכלו להחליף את שמן השקדים בשמנים אחרים כמו שמן זית איכותי.
לסיום, סוגרים הייטב את הצנצנת ומניחים במטבח במקום נגיש. נמתין בדיוק שלושה שבועות, כאשר פעם ביום/ יומיים נעבור וננער מעט את הצנצנת.

לאחר שלושה שבועות : נמזוג את השמן מן הצנצנת לתוך צנצנת נוספת חדשה ונקיה, כשהשמן יעבור דרך בד סינון. בד להכנת גבינות יכול להתאים בהחלט. לאחר מכן נוודא שלא נותרו שאריות מן הפרחים בתוך השמן שלנו, ואם כן, נסנן אותו שוב. נמזוג לתוך בקבוק נקי עם פקק ולא נשכח להדביק מדבקה עם שם השמן ותאריך.
אני ממליצה לכם להכין אותו מראש, כי זהו שמן שתמיד טוב שיהיה בבית. 





רפואה שלמה,
אורלי תגר
Orly TAGAR


2 תגובות:

  1. כתבת לרשום תאריך על השמן... יש זמן מוגבל לשימוש בו?

    השבמחק
    תשובות
    1. נכון,
      התוקף הוא לפי תוקפו של השמן בו השתמשת, ולא יותר מחצי שנה מרגע פתיחת בקבוק השמן.
      במקרה שבחרת להשתמש בשמן עדין כמו זרעי ענבים לדוגמה, התוקף קצר אפילו יותר- חודשים ספורים.

      מחק

תודה על תגובתך!